Hirdessen itt

Kirakatok után rendőrökre támadt egy többszörösen visszaeső férfi

Két férfi őrizetét rendelték el a hétvégén hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A gyanúsított 2020. július 3-án családjával egyre erőszakosabban viselkedett – ezért értesítették a rendőrséget – , majd miután hátba szúrt egy férfit, egy élelmiszerüzlethez ment, amelynek ajtaját ököllel kezdte el ütni.

A helyszínre érkező rendőrök felszólították, hogy cselekményét hagyja abba és fejezze be az agresszív magatartást.  A férfi ekkor egy nyolc centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrök felé indult, és megölésükkel, kibelezésükkel fenyegette őket, amellyel akkor sem hagyott fel, amikor újabb rendőri egység kapcsolódott be az intézkedésbe. Végül a megerősítő erőként érkező rendőr hátulról testi kényszert alkalmazott vele szemben, majd több rendőr közös erőfeszítésével megbilincselték és előállították.

A nyomozó ügyészség a 31 éves többszörösen, – köztük hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is – büntetett, két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elkövetőt felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen indult másik eljárásban egy előállításban lévő büntetett előéletű szabolcsi férfi 2020. július 5. napján – miután megrongálta a rendőrségi előállító helységet, abban megközelítőleg 100.000 forintos kárt okozva – megöléssel fenyegetett meg több rendőrt és egyikük általa ismert rokonát arra az esetre, ha nem engedik szabadon.

A nyomozó ügyészség elrendelte mindkét elkövető őrizetét, és indítványt tett letartóztatásukra, amely kényszerintézkedések elrendelésének tárgyában a Debreceni Járásbíróság dönt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések