A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Párnával fojtogatták az idős asszonyt, hogy elárulja hol tartja a pénzét

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt két 24 éves fiatalemberrel szemben, akik tavaly decemberben együtt raboltak ki egy idős asszonyt egy Heves megyei településen.

A két büntetett előéletű vádlott 2019. december 16-án kevéssel éjfél előtt érkezett a szomszédfaluból az alig 300 lelket számláló hevesi kisközségbe, ahol – előzetes megbeszélésüknek megfelelően – rögtön a sértett portájához lopakodtak.

Itt egyikük leszerelte a lakóházablakáról az azt védő rácsot és szúnyoghálót, majd a két elkövető az ablakon át bemászott az épületbe. Odabenn tapogatózni próbáltak a sötétben, ám az így okozott zajjal felverték a lakástulajdonosát, egy gondozásra szoruló idős asszonyt, aki vesztére villanyt gyújtott.Mivel a vádlottak tartottak attól, hogy világosban a nő felismeri őket, mögé kerültek, majd a fiatalabb elkövető hátulról a földre lökte a sértettet, akinek a fejére egy párnát szorított.

A fuldokló asszonytól mindkét támadó pénzt követelt, amit végül sikerült is szerezniük, mivel áldozatuk szorult helyzetében elárulta, hogy hol tartja a tárcáját. A vádlottak a megtalált erszényből magukhoz vettek 10.000 forintot, valamint egy kosárból eltulajdonítottak két doboz cigarettát, azután bezárták az idős hölgyet a fürdőszobába és távoztak a helyszínről. Az asszony az őt ért bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az Egri Járási Ügyészség járási ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett rablás bűntettével, személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja a két, jelenleg letartóztatásban lévő társtettest.Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság fegyházbüntetést szabjon ki a vádlottakkal szemben, mellékbüntetésül határozott időre tiltsa el mindkettőjüket a közügyek gyakorlásától, emellett kötelezze őket a nyomozás során felmerült 1.327.118 Ft bűnügyi költség viselésére és a sértett kárának megtérítésére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések