Hűsítő, habos málnás tiramisu: akár pohárba is rétegezheted

Nyáron a tiramisut kávé helyett készítsd inkább friss, zamatos gyümölcsökkel! A málnás változat is a kedvenceid közé fog tartozni.

Kóstoltad már a tiramisu nagyon krémes nyári változatát? Sok málnával, tejszínhabbal fantasztikus. A gyorsan összeállítható desszert remek választás kerti partira, ünnepekre, családi ebéd lezárásaként, vagy csak úgy. Poharakba, kelyhekbe rétegezve igazán csábító, jól behűtve pedig frissítő édesség.

Hozzávalók:

> 35 dkg málna
> 25 dkg mascarpone
> 15 dkg babapiskóta
> 3 evőkanál cukor
> 2.5 dl málnaszörp
> 2 dl tejszín
> 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A málnát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A mascarponét habosítsd a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A málnaszörpöt öntsd egy tálba, és mártogasd bele a babapiskótákat. Rétegezd poharak, kelyhek aljába a mascarponés krémmel és a gyümölccsel felváltva. Arra figyelj, hogy a tetejére a gyümölcsök kerüljenek.

Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, hogy az ízek összeérjenek, a krém pedig megdermedjen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések