Hirdessen itt

Lédús, ropogós, nyári káposztasaláta: 20 perc munka sincs vele

A nyári, lédús káposztasaláta remek kísérője a sült, grillezett és rántott fogásoknak. Ennél egyszerűbben nem is készíthetnéd.

Bár édes, ropogós káposztasalátát vehetsz a boltban, most könnyedén elkészítheted otthon is. A legtöbb húsos ételhez illik, sárgarépával pedig még finomabb. Ha a káposzta friss és jó minőségű, biztos, hogy nem fogsz csalódni a végeredményben. Ha nem akarod, hogy köményre harapj, használj őröltet.

Hozzávalók:

> 1 fej káposzta
> 3 dl víz
> 0.5 dl ecet
> 3 evőkanál kristálycukor
> 1 evőkanál bors
> 2 teáskanál só
> 1 fej vöröshagyma
> 1 mokkáskanál őrölt kömény

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit szedd le, majd gyaluld le. Esetleg éles késsel is leszelheted jó vékonyra. A vöröshagymát pucold meg, vágd fel, és a lereszelt répával együtt tedd a káposztához. Hintsd meg sóval, forgasd össze, pihentesd 10 percig, majd nyomkodd ki a sós levet. Utána szórd hozzá a borsot. Az ecetet keverd össze a vízzel, a cukorral, az őrölt köménnyel, és főzd két percig. Várd meg, míg langyosra hűl. Kóstold meg, ha kell, dobj még hozzá fűszert, és öntsd a káposztára.

Akár rögtön eheted is, de jót tesz neki, ha legalább egy órán át hűtöd. Zárható üvegben, hidegen egy-két hétig biztosan friss marad.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések