A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dánia: ha Szíria biztonságos, a menekülteknek haza kell menniük

Dánia jóval szigorúbb álláspontot képvisel a bevándorlással kapcsolatban, mint Svédország. Talán azt is mondhatjuk, a svédek intő példával jártak elő, hogyan ne kezeld a migrációt.

A dán kormány bejelentette, úgy látja, Szíria bizonyos területei – például Damaszkusz – már biztonságosnak nyilváníthatóak, így az illetékesek megkezdték a menekültstátuszok felülbírálását.

A dán bevándorlási és integrációs miniszter, Mattias Tesfaye szerint itt az ideje egyesével átvizsgálni minden szíriai menekült tartózkodási engedélyét, és megfontolni azok visszavonását, ha maradásuk immáron nem indokolt.

Az elmúlt egy évben legalább 100 ezer menekült tért haza Szíriába a környező országokból. Itt az ideje, hogy Európába menekült honfitársaik is kövessék a példájukat. Mi készen állunk, hogy akár saját költségeinken is, de hazaszállítsuk azokat, akik visszatérnének Szíriába.

– mondta a miniszter.

2015 és 2019 között mintegy 5 ezer – elvileg Szíriából érkező – ember kapott menekült státuszt a skandináv országban, akiknek a tartózkodási engedélyei most felülvizsgálatra kerülnek, és az sem elképzelhetetlen, hogy valamennyien el kell hogy hagyják az országot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések