A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cukormentes jégkrém házilag: kevesebb, mint 100 kalória, de nagyon finom

Akár nagyon könnyen át is variálhatod a receptet.

Nyáron nagyon jól tud esni egy finom jégkrém. A boltokban kapható változatok vagy a gombóc fagyik azonban tele vannak cukorral, színezékkel, ráadásul gyümölcs is csak elvétve akad bennük.

Ha ehelyett inkább valamilyen alakbarát finomságra vágysz, akkor a legjobb, ha saját cukormentes, rostdús jégkrémet készítesz.

A jégkrém elkészítéséhez jégkrémformákra vagy műanyag pohárkákra és pálcikákra, illetve nagyjából tíz percre lesz szükséged. Nyolc darab jégkrémhez 200 gramm málnát, 200 milliliter sovány tehéntejet vagy ízesítetlen mandulatejet és egy evőkanál chiamagot használj.
malnas jegkrem2

A málna cukortartalma még a gyümölcsök közt is nagyon alacsony, viszont igen rostdús a gyümölcs, akárcsak a chiamag, mely emellett jó sok fehérjét és egy kicsi egészséges zsírt tartalmaz. A tej krémes állagot, illetve szintén egy kevés fehérjét és egészséges zsírt biztosít.

Elsőként áztasd be 100 milliliter tejbe egy éjszakára - vagy legalább egy-két órára - a chiamagokat. Keverd át őket egyszer jó alaposan, mielőtt állni hagyod. Ezután tedd őket turmixgépbe a málnával és a maradék tejjel együtt, és turmixold az egészet simára. Töltsd a pürét nyolc formába, szúrd bele a pálcikát, és állítva tedd őket a fagyasztóba legalább három-négy órára.

Az összes jégkrém együtt 328 kalória, míg egy darab 41. A málnát helyettesítheted eperrel, áfonyával vagy más bogyós gyümölccsel, sőt, akár ananásszal, mangóval is működik a recept.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések