A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az iskolák dönthetik el, átállnak-e a digitális oktatásra vagy sem

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a Népszavának válaszolt arra, mik a tervek arra az esetre, ha szeptemberben újra felerősödik a járvány.

A tárca elmondása szerint nem rendelnék el minden iskolában az online oktatást, inkább csak ott, ahol a járványhelyzet szempontjából az szükséges.

„Amennyiben a járványhelyzet újabb intézkedések meghozatalát teszi szükségessé, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezeljük majd azokat.”

Az EMMI szerint azért is fontos, hogy csak ott zárjanak be az iskolák, ahol tényleg a járványhelyzet megköveteli, mert így minden érintett egyenlő eséllyel tud bekapcsolódni az oktatásba, valamint a szülők válláról is levennék a terhet a gyermekfelügyelet biztosításával – írja a HVG.

A minisztérium azt is elmondta, ha végül tantermen kívüli oktatás veszi kezdetét szeptemberben, akkor a munkába álló iskolaőrökre a gyermekfelügyelet biztosítása miatt mindenképpen szükség lesz.

Maruzsa Zoltán a héten elmondta, hogy reméli, nem digitális oktatással kezdődik majd el az új tanév.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések