A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az anyjával akart beszélni, miután elkapta a rendőrség a piásan száguldozó budapesti ámokfutót

Ács András törzsőrmester és kollégája kilenc percnyi üldözés után tudták lekapcsolni múlt hét pénteken a 34 éves ámokfutót, aki rengeteg szabályt megszegett: kilenc piros lámpán hajtott át, illetve – mint később kiderült – alkoholt is fogyasztott. Amikor megállították, az első reakciója az volt, hogy szeretne beszélni az anyukájával.

Július 17-én, nem sokkal éjfél után az I. kerületben, az Alagút utcánál akartak megállítani a rendőrök egy Nissan terepjárót. Az autó vezetőjét nem érdekelte a rendőri jelzés, inkább elszáguldott. Ekkor vették üldözőbe a járőrök. Végül az V. kerületben, a Széchenyi utcában sikerült elkapniuk.

A sofőr a szabályszegésekkel 93 büntetőpontot gyűjtött össze. Ács András törzsőrmester a Borsnak adott exkluzív interjújában elmondta, hogy a sofőr pénzbírsággal is megúszta volna, ha nem kezd ámokfutásba, hanem eleget tesz a rendőri intézkedésnek. Elmondta továbbá azt is, hogy a kollégájával közlekedésrendészeti intézkedést hajtottak végre, elsősorban szondáztattak, a Nissan sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a jelzésüket.

A vezetői engedélyt már 18 büntetőpont után bevonják, így a sofőrnek sikerült 8 perc alatt ötször elbukni a jogsiját.

Ács András személyleírást is adott a férfiről. Elmondta, hogy nagyjából 175 cm magas lehetett, rövid, barna hajú, és körülbelül 105 kilót nyomhatott.

Amikor egy taxis segítségével elfogták elmondta, hogy remélte, a rendőrök nem erednek a nyomába, így sikerül meglógnia. A helyszínen elkérték az iratait, illetve a szondát is megfújatták vele, ami pozitív értéket mutatott.

Miután elkapták, az ámokfutó végül az édesapját hívta fel, aki hazavezette az autót, ő pedig inkább gyalog ment haza, hogy kiszellőztesse a fejét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések