Hirdessen itt

Elvágott torokkal, vérben úszva találták meg a máltai újságírógyilkosság egyik kulcsfiguráját

Brutálisan kivégezve, elvágott torokkal és más vágási sérülésekkel, egy vértócsában elterülve találtak rá a máltai rendőrök Melvin Theumára, aki az egyik kulcsfigura volt Daphne Caruana Galizia máltai oknyomozó újságíró meggyilkolásának ügyében.

A férfi korábbi vallomása szerint ő volt a közvetítő a a gyilkosság megbízója és a bérgyilkos között. Tavaly novemberben azonban elnöki kegyelmet kapott, mivel szorosan együttműködött a nyomozókkal, fontos információkkal segítve a hatóságot – írja a 444.hu.

Július 22-én, szerdán tartották volna az újabb bírósági tárgyalást, amelyen az információk szerint egy olyan hangfelvételt is lejátszottak volna, amelyről Theuma állítólag eddig nem vallott. A felvétel talán még nagyobb bajba sodorta volna a férfit, akit órákkal a tárgyalás előtt holtan találtak. Egyelőre nem tudni, Theuma önként vetett-e véget az életének, avagy idegenkezűség áll a háttérben.

A férfira azt követően találtak rá, hogy az ügyvédjének gyanús lett, hogy nem válaszolt a hívásaira. Az ügyvéd rendőri segítséget kért, majd behatoltak Theuma lakásába – ami állítólag folyamatos rendőri felügyelet alatt állt –, ahol vérbe fagyva találtak rá.

Az 53 éves Daphne Caruana Galiziát az autójába rejtett pokolgéppel gyilkolták meg 2017. október 16-án. Az újságíró számos korrupciós ügyet derített fel, ami miatt több, magas rangú politikus is kellemetlen helyzetbe került. Halála előtt egy erőműberuházásról jutott információkhoz, amelyben egy Yorgen French nevű üzletember is érintett volt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések