A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors édesburgonyás, spenótos muffin: pogácsa helyett is elkészítheted

Az édesburgonya és a spenót is jó barátságban van a sós fetával. A muffinban is tökéletesek együtt.

Ha sós sütit készítenél, de a pogácsák, sajtos rudak után újdonságra vágysz, az édesburgonyás, spenótos muffin kitűnő választás. Ideális vendégváró, tökéletes kerti partira, piknikre, de tartalmas leves után is jól jön. Nagy előnye, hogy szinte elronthatatlan, így kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. A joghurttól finom puha lesz, és napokig tökéletes marad az állaga.

Hozzávalók:
* 30 dkg liszt
* 20 dkg joghurt
* 10 dkg feta sajt
* 6 dkg spenót
* 5 dkg parmezán
* 5 dkg vaj
* 0.5 dl olívaolaj
* 2 evőkanál olaj
* 1 db édesburgonya
* 2 db zöldhagyma
* teáskanál sütőpor
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:
Az édesburgonyát pucold meg, főzd meg enyhén sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd össze, és várd meg, míg kihűl. A megtisztított spenótot kevés olajon fonnyaszd meg, dobj hozzá sót, borsot és szerecsendiót. Tedd egy aprítógépbe, add hozzá az olívaolajat, a parmezánt, és turmixold össze.

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, a spenótos keveréket, az apróra vágott hagymát és a feta felét. Rakd hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat, majd dolgozd simára. Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd a mélyedésekbe a masszát. A tetejére morzsold a maradék fetát, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt, majd teszteld tűpróbával. Ha a muffinba szúrt fogvájóra vagy tűre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések