Az édesburgonya és a spenót is jó barátságban van a sós fetával. A muffinban is tökéletesek együtt.
Ha
sós sütit készítenél, de a pogácsák, sajtos rudak után újdonságra
vágysz, az édesburgonyás, spenótos muffin kitűnő választás. Ideális
vendégváró, tökéletes kerti partira, piknikre, de tartalmas leves után
is jól jön. Nagy előnye, hogy szinte elronthatatlan, így kezdők is
bátran próbálkozhatnak vele. A joghurttól finom puha lesz, és napokig
tökéletes marad az állaga.
Hozzávalók:
* 30 dkg liszt
* 20 dkg joghurt
* 10 dkg feta sajt
* 6 dkg spenót
* 5 dkg parmezán
* 5 dkg vaj
* 0.5 dl olívaolaj
* 2 evőkanál olaj
* 1 db édesburgonya
* 2 db zöldhagyma
* teáskanál sütőpor
* só
* bors
* szerecsendió
Elkészítés:
Az
édesburgonyát pucold meg, főzd meg enyhén sós vízben körülbelül 20 perc
alatt. Még melegen törd össze, és várd meg, míg kihűl. A megtisztított
spenótot kevés olajon fonnyaszd meg, dobj hozzá sót, borsot és
szerecsendiót. Tedd egy aprítógépbe, add hozzá az olívaolajat, a
parmezánt, és turmixold össze.
A lisztet szitáld egy tálba, add
hozzá a sütőport, a spenótos keveréket, az apróra vágott hagymát és a
feta felét. Rakd hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat, majd dolgozd
simára. Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd a
mélyedésekbe a masszát. A tetejére morzsold a maradék fetát, és told
előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt, majd teszteld
tűpróbával. Ha a muffinba szúrt fogvájóra vagy tűre nem ragad tészta,
kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések