A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tavaszi újhagymaleves brokkolival gazdagítva: a tejszíntől finom selymes

Az újhagyma édeskés íze kellemes, kevésbé csípős, és kitűnő alapanyaga lehet egy ízletes krémlevesnek. Egyszerűen eteti magát.

Az újhagyma rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Egész évben könnyű hozzájutni, de ezekben a hetekben igazán zsenge. Legtöbbször nyersen fogyasztjuk, pedig sokféleképpen felhasználható. Isteni levest főzhetsz belőle, ami krémesítve, brokkolival gazdagítva rendkívül csábító. Nem csak a fehér hagymarészt, de az egész zöldséget felhasználhatod.

Hozzávalók:
* 2 csokor újhagyma
* 2 dl főzőtejszín
* 0.5 db brokkoli
* 1 db leveskocka
* só
* bors
* szerecsendió
* olaj

Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg, az újhagymát pucold meg, karikázd fel, a brokkolit szedd rózsákra. Tegyél félre a leves tetejére a hagyma zöld részéből. Az olajat hevítsd fel egy lábosban, dobd bele a hagymát, és kevergetve fonnyaszd meg. Tedd hozzá a brokkolit, azzal is süsd egy kicsit. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

Főzz körülbelül 20 perc alatt mindent puhára, majd a tűzről lehúzva pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze pár perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. A hagyma zöld részével megszórva kínáld. Ha szereted a csípőset, chilivel is megbolondíthatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések