Az újhagyma édeskés íze kellemes, kevésbé csípős, és kitűnő alapanyaga lehet egy ízletes krémlevesnek. Egyszerűen eteti magát.
Az
újhagyma rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Egész évben könnyű
hozzájutni, de ezekben a hetekben igazán zsenge. Legtöbbször nyersen
fogyasztjuk, pedig sokféleképpen felhasználható. Isteni levest főzhetsz
belőle, ami krémesítve, brokkolival gazdagítva rendkívül csábító. Nem
csak a fehér hagymarészt, de az egész zöldséget felhasználhatod.
Hozzávalók:
* 2 csokor újhagyma
* 2 dl főzőtejszín
* 0.5 db brokkoli
* 1 db leveskocka
* só
* bors
* szerecsendió
* olaj
Elkészítés:
A
zöldségeket mosd meg, az újhagymát pucold meg, karikázd fel, a
brokkolit szedd rózsákra. Tegyél félre a leves tetejére a hagyma zöld
részéből. Az olajat hevítsd fel egy lábosban, dobd bele a hagymát, és
kevergetve fonnyaszd meg. Tedd hozzá a brokkolit, azzal is süsd egy
kicsit. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, majd
ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Főzz körülbelül 20
perc alatt mindent puhára, majd a tűzről lehúzva pépesítsd botmixerrel.
Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze pár perc alatt. Kóstold meg, ha
szükséges, szórj még hozzá fűszert. A hagyma zöld részével megszórva
kínáld. Ha szereted a csípőset, chilivel is megbolondíthatod.
0 Megjegyzések