A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldbabbal töltött csirkemell pármai sonkába tekerve, sajttal a tetején

Tálald ezen a hétvégén a sült csirkemellet extrákkal! A zöldbabtól, a sonkától és a sajttól is sokkal finomabb lesz!

Az egészséges zöldbabból ne csak levest és főzeléket készíts, hisz sokrétűen felhasználhatod! Ha eddig még nem gondoltál arra, hogy megtöltsd vele a csirkemellet, itt az ideje! Különösen fűszerezni sem kell, hisz a sonkának köszönhetően garantáltan ízletes lesz, és nem szárad ki a hús a sütőben. A zöldbab jól mutat a felszeletelt húsban.

Hozzávalók 4 személyre:
* 20 dkg zöldbab
* 4 db csirkemell
* 10 dkg sajt
* 8 szelet pármai sonka
* só
* bors

Elkészítés:
A zöldbab végeit csípd le, majd rakd enyhén sós, lobogó vízbe, és pár perc alatt főzd roppanósra. Szűrd le, és csepegtesd le. A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és sózd, borsozd ízlés szerint. Szúrd fel egy éles késsel, óvatosan töltsd bele a zöldbabot, majd tekerd körbe sonkával.

Rendezd a csirkemelleket zsiradékkal kikent tepsibe, mindegyik tetejére reszelj sajtot, önts alájuk vizet, és fóliázd le. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd körülbelül 35-40 percig. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a húsról a fóliát, és pirítsd meg 10-15 perc alatt. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések