Tálald ezen a hétvégén a sült csirkemellet extrákkal! A zöldbabtól, a sonkától és a sajttól is sokkal finomabb lesz!
Az
egészséges zöldbabból ne csak levest és főzeléket készíts, hisz
sokrétűen felhasználhatod! Ha eddig még nem gondoltál arra, hogy
megtöltsd vele a csirkemellet, itt az ideje! Különösen fűszerezni sem
kell, hisz a sonkának köszönhetően garantáltan ízletes lesz, és nem
szárad ki a hús a sütőben. A zöldbab jól mutat a felszeletelt húsban.
Hozzávalók 4 személyre:
* 20 dkg zöldbab
* 4 db csirkemell
* 10 dkg sajt
* 8 szelet pármai sonka
* só
* bors
Elkészítés:
A
zöldbab végeit csípd le, majd rakd enyhén sós, lobogó vízbe, és pár
perc alatt főzd roppanósra. Szűrd le, és csepegtesd le. A csirkemellet
mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és sózd, borsozd ízlés
szerint. Szúrd fel egy éles késsel, óvatosan töltsd bele a zöldbabot,
majd tekerd körbe sonkával.
Rendezd a csirkemelleket zsiradékkal
kikent tepsibe, mindegyik tetejére reszelj sajtot, önts alájuk vizet, és
fóliázd le. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd körülbelül 35-40
percig. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a
húsról a fóliát, és pirítsd meg 10-15 perc alatt. Tálaláskor
petrezselyemmel is megszórhatod.
0 Megjegyzések