Sütve még jobban érvényesül a zöldbab csodás íze, a fűszerkeverék pedig fenségessé teszi.
A
sült zöldbab különféle szószokkal megbolondítva önálló vacsora is
lehet, de saláta alapjaként és köretként is számításba veheted. Csak 10
perc munka van vele, mégis isteni lesz, ahogy megkaramellizálódik a
sütőben. Külön előnye, hogy alig van benne kalória, így bátran szedhetsz
belőle még egy adagot.
Hozzávalók:
* 50 dkg zöldbab
* 4 gerezd fokhagyma
* 5 evőkanál olaj
* 1 teáskanál só
* 0.5 mokkáskanál bors
* 2 teáskanál szezámmag
Elkészítés:
Melegítsd
elő a sütőt 200 fokra. A zöldbabot alaposan mosd meg, itasd le róla a
vizet, a szárazabb végeket csípd le. Az olajat keverd össze a sóval, a
borssal, a zúzott fokhagymával. Rendezd a zöldbabot tűzálló tálba vagy
tepsibe, locsold rá a fűszeres olajat, és forgasd össze, hogy mindenhova
kerüljön. Told forró sütőbe, és süsd roppanósra 15-20 perc alatt.
Közben egyszer forgasd át az összes zöldbabot, hogy egyformán süljenek.
Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és szórd meg
szezámmaggal.
0 Megjegyzések