A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült, fokhagymás zöldbab szezámmaggal a tetején: egészséges és laktató köret

Sütve még jobban érvényesül a zöldbab csodás íze, a fűszerkeverék pedig fenségessé teszi.

A sült zöldbab különféle szószokkal megbolondítva önálló vacsora is lehet, de saláta alapjaként és köretként is számításba veheted. Csak 10 perc munka van vele, mégis isteni lesz, ahogy megkaramellizálódik a sütőben. Külön előnye, hogy alig van benne kalória, így bátran szedhetsz belőle még egy adagot.

Hozzávalók:
* 50 dkg zöldbab
* 4 gerezd fokhagyma
* 5 evőkanál olaj
* 1 teáskanál só
* 0.5 mokkáskanál bors
* 2 teáskanál szezámmag

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A zöldbabot alaposan mosd meg, itasd le róla a vizet, a szárazabb végeket csípd le. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával. Rendezd a zöldbabot tűzálló tálba vagy tepsibe, locsold rá a fűszeres olajat, és forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön. Told forró sütőbe, és süsd roppanósra 15-20 perc alatt. Közben egyszer forgasd át az összes zöldbabot, hogy egyformán süljenek. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és szórd meg szezámmaggal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések