A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni gyömbéres rebarbaralekvár házilag: villámgyorsan elkészül ez a változat

Ha még nem kóstoltad a rebarbaralekvárt, itt az ideje! Ha pedig már tudod, hogy milyen, úgyis elteszel néhány üveggel.

Bár a rebarbarából önmagában is főzhetsz ízletes lekvárt, még jobb lesz a végeredmény, ha gyümölcsöt is teszel hozzá. Rakhatsz hozzá almát, cseresznyét, málnát, de talán eperrel a legfinomabb. Ha befőzőcukrot használsz, sokkal gyorsabban végzel, elég pár percig főzni a lekvárt. Ügyelj a tisztaságra, és akkor a tartósítószert is elfelejtheted.

Hozzávalók:
* 80 kg rebarbara
* 60 dkg eper
* 65 dkg befőzőcukor
* 5 dkg gyömbér
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 db citrom

Elkészítés:
Az üvegeket alaposan mosd el, majd tedd a mikróba, és a legmagasabb fokozatra kapcsolva sterilizáld egy percig. Ezt követően rakd száraz, tiszta konyharuhára.

Az epret jól mosd meg, a szárrészt távolítsd el, és felezd el, a nagyobbakat negyedeld. A rebarbara külső héját nem szükséges lehúzni. Vágd körülbelül másfél centis darabokra.

Rakd a rebarbarát és az epret is egy nagyobb lábosba, szórd hozzá a befőzőcukrot, ízesítsd a citrom levével, a vaníliával és a megtisztított, feldarabolt gyömbérrel, majd állandóan kevergetve forrald fel.

Főzd még forrástól számítva egy-két percig. Ha szeretnéd, botmixerrel teljesen pépesítheted. Kanalazd tele a befőttesüvegeket, zárd le légmentesen, majd állítsd fejre öt-tíz percre, és hagyd a száraz dunsztban kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések