A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás, mustáros mártásban sült tepsis csirkecomb: szaftos és omlós lesz a hús

Igazi ízkavalkád a tepsiben, a mustár mellett a fokhagyma és a bor teszi igazán különlegessé a szaftos csirkecombot.

A csirkecomb a nagy kedvenc mell mellett kicsit háttérbe szorult, pedig ízletes ételeket készíthetsz belőle. A mustáros, tejfölös szósz jól megy hozzá, és sűrű lesz, ha lisztet is szórsz hozzá. A bortól nem kell tartanod, hisz az alkohol főzés során elpárolog, az étel pedig sokkal finomabb lesz tőle. Ehhez a szószos fogáshoz köretként jól illik a nokedli és a tarhonya is.

Hozzávalók:
* 6 db csirkecomb
* 20 dkg gomba
* 3 dl tejföl
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 dl száraz, fehér bor
* 2 evőkanál mustár
* 1 evőkanál liszt
* 2 ág kakukkfű
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, és kevés olajon pirítsd meg minden oldalát pár perc alatt. A visszamaradt zsiradékon süsd kicsit a zúzott fokhagymát, dobd hozzá a megtisztított gombát, önts rá kevés vizet, és párold öt percig. Szórd meg liszttel, locsold rá a bort, majd add hozzá a tejfölt, a mustárt, és rottyantsd össze. Közben ízesítsd sóval és borssal.

A csirkecombokat rakd zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, és öntsd le a szósszal. Tedd rá a kakukkfüvet, fóliázd le, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 40 percig. Ha szükséges, fólia nélkül pirítsd még egy kicsit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések