Igazi ízkavalkád a tepsiben, a mustár mellett a fokhagyma és a bor teszi igazán különlegessé a szaftos csirkecombot.
A
csirkecomb a nagy kedvenc mell mellett kicsit háttérbe szorult, pedig
ízletes ételeket készíthetsz belőle. A mustáros, tejfölös szósz jól megy
hozzá, és sűrű lesz, ha lisztet is szórsz hozzá. A bortól nem kell
tartanod, hisz az alkohol főzés során elpárolog, az étel pedig sokkal
finomabb lesz tőle. Ehhez a szószos fogáshoz köretként jól illik a
nokedli és a tarhonya is.
Hozzávalók:
* 6 db csirkecomb
* 20 dkg gomba
* 3 dl tejföl
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 dl száraz, fehér bor
* 2 evőkanál mustár
* 1 evőkanál liszt
* 2 ág kakukkfű
* só
* bors
* olaj
Elkészítés:
A
csirkecombokat tisztítsd meg, és kevés olajon pirítsd meg minden
oldalát pár perc alatt. A visszamaradt zsiradékon süsd kicsit a zúzott
fokhagymát, dobd hozzá a megtisztított gombát, önts rá kevés vizet, és
párold öt percig. Szórd meg liszttel, locsold rá a bort, majd add hozzá a
tejfölt, a mustárt, és rottyantsd össze. Közben ízesítsd sóval és
borssal.
A csirkecombokat rakd zsiradékkal kikent tűzálló
edénybe, és öntsd le a szósszal. Tedd rá a kakukkfüvet, fóliázd le, és
előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 40 percig. Ha szükséges, fólia
nélkül pirítsd még egy kicsit.
0 Megjegyzések