Ha egyszerű, gyors, mégis különleges pogácsát készítenél, a juhtúrós változat jól jön.
A pogácsákat változatos ízben, formában is elkészítheted, a juhtúrósban biztosan nem fogsz csalódni. Nincs vele sok munka, csak össze kell gyúrni a hozzávalókat. Figyelj, mert a juhtúró miatt nem kell hozzá túl sok só.
* 25 dkg liszt
* 25 dkg vaj
* 20 dkg sajt
* 1 db tojás
* 1 db tojás a tetejére
* só
Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, kend meg felvert tojással, majd szórd meg a tetejét a maradék sajttal. Tetszőleges méretű kiszúrókkal szaggass belőle pogácsákat. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített, 190 fokos sütőben süsd aranybarnára 15 perc alatt.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
A pogácsákat változatos ízben, formában is elkészítheted, a juhtúrósban biztosan nem fogsz csalódni. Nincs vele sok munka, csak össze kell gyúrni a hozzávalókat. Figyelj, mert a juhtúró miatt nem kell hozzá túl sok só.
Hozzávalók:
* 25 dkg juhtúró* 25 dkg liszt
* 25 dkg vaj
* 20 dkg sajt
* 1 db tojás
* 1 db tojás a tetejére
* só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, szórd hozzá a sót, morzsold hozzá a vajat, majd add hozzá a tojást, a juhtúró, a reszelt sajt felét, és gyúrd össze a tésztát. Csomagold folpackba, majd tedd fél órára a hűtőbe.Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, kend meg felvert tojással, majd szórd meg a tetejét a maradék sajttal. Tetszőleges méretű kiszúrókkal szaggass belőle pogácsákat. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített, 190 fokos sütőben süsd aranybarnára 15 perc alatt.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések