Hajdúszoboszló polgármestere üzeni: a fürdőváros kinyitja kapuit

A koronavírus-járvány miatti három hónapos bezártság után Hajdúszoboszló készen áll arra, hogy kinyissa kapuit a turisták előtt – mondta a fürdőváros polgármestere múlt hét csütörtökön a turisztikai szezonnyitó sajtótájékoztatón.

Szállodák helyett inkább apartmanok

Czeglédi Gyula, a város polgármestere elmondta, hogy kutatást végeztek a törzsvendégek körében, akiknek 82 százaléka határozott igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy felkeresik-e idén Hajdúszoboszlót. A válaszadók 15,5 százaléka gondolkodik rajta és csupán 2,5 százalék mondta azt, hogy semmiképpen nem megy nyaralni. A megkérdezettek kétharmada a magánszálláshelyeket, panziókat, apartmanokat részesíti előnyben, és csak a vendégek egyharmada megy szállodába.

A fürdőváros több száz kulturális programmal várja a turistákat

A polgármester kiemelte: alaposan felkészültek arra, hogy mind a közterületeken, mind a fürdőben biztonságos körülmények között fogadják a vendégeket. A programokkal nagy csoportosulásokat nem hoznak létre, de a város különböző pontjain folyamatosan kínálnak valamilyen kulturális, sport, vagy gasztronómiai programot.

Első rendezvényüket “Mű terem a téren, avagy műterem a téren” címmel a strand főbejáratánál tartják, ahol tizenegy kortárs festő munkáját követhetik alkotás közben egész nap a látogatók. A tervezett programok között egyebek mellett nép- és modern táncok, népzene, klasszikus és modern zenei koncertek, hagyományőrzők, kézműves bemutatók szerepelnek, de újra megnyitják a szabadtéri mozit is. A sportrendezvények közül érdemes megemlíteni a hajdúszoboszlói lovas napokat, a kamionos találkozót, a 30. Tour de Hongrie kerékpáros verseny befutóját. De lesz még veterán járművek bemutatója és a Magyarország hat legjobb női teniszezőjének részvételével megrendezendő TOP 6 tenisztorna is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések