A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Görög joghurtos uborkasaláta sok fokhagymával: a híres tzatziki behűtve a legjobb

Ez a tzatiki ugyanolyan lesz, mint amilyeneket a tengerparti tavernákban szolgálnak fel.

A tzatziki, a híres görög fogás csupa friss és üde összetevőből áll. Gyakran előételként, pitával kínálják, de a grillezett húsokhoz, gyroshoz, souvlakihoz, kebabhoz is kitűnő választás. A kaprot se hagyd le róla, az íze remekül passzol az uborkához.

Hozzávalók:

* 1 db kígyóuborka
* 4 dl görög natúr joghurt
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 teáskanál olívaolaj
* 1 evőkanál aprított kapor
* 0.5 teáskanál só
* 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

A joghurtot rakd egy szűrőbe, és legalább négy órán át hagyd lecsöpögni. Az uborkát mosd meg, reszeld le, és sózd be. Pihentesd legalább egy-két órát, majd öntsd le róla a levet.

Keverd össze a joghurtot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a citrom levét, és öntsd le vele az uborkát. Jól forgasd össze, szórd meg a kaporral, majd tálalásig tartsd a hűtőben. Ha szereted, a végén még mentát is tehetsz rá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések