A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emeletes tejszínes, gyümölcsös palacsinta: torta helyett is kínálhatod

Mindenki nagy kedvencéből, a palacsintából tejszínnel, friss gyümölccsel és egy kis kreativitással csodás tortát is készíthetsz.

Már a palacsintatorta látványa is csábító, hát még az íze! Akkor lesz igazán finom, ha nem gumiszerű, nem tapad le a tészta, és nem is száraz. Ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. Az ízesítés sokféle lehet, a tejszínes krémben nem fogsz csalódni. Stabilabb lesz, ha mascarponét használsz hozzá.

Hozzávalók:

A tésztához
➤ 25 dkg liszt
➤ 4 dl tej
➤ 2.5 dl szénsavas ásványvíz
➤ 2 db tojás
➤ 1 evőkanál cukor
➤ 1 csipet só
➤ 1 evőkanál olaj

A krémhez
➤ 25 dkg mascarpone
➤ 15 dkg bogyós gyümölcsök
➤ 2.5 dl habtejszín
➤ 2 csomag vaníliás cukor
➤ 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a cukorral. Add hozzá részletekben a lisztet, majd a sót és a tejet. Közben folyamatosan keverd gépi vagy kézi habverővel. Mehet hozzá a cukor és a szénsavas víz, majd dolgozd csomómentesre a tésztát. Pihentesd 30 percig, és öntsd hozzá az olajat is.

Serpenyőben vagy palacsintasütőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a masszát, majd süsd a tészta mindkét oldalát szép pirosra.

A krémhez a mascarponét habosítsd a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejszínt. Kend meg vele a palacsintákat, és rétegezd egymásra. Halmozd a maradék krémet a tetejére, és díszítsd gyümölccsel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések