Még finomabb lesz a retró kókusztekercs, ha nem a hagyományos krémmel töltöd meg, hanem pudinggal is feldobod.
Sok családban nem múlhatnak el nagyobb ünnepek kókusz- vagyis keksztekercs nélkül. A retró édesség nagy előnye, hogy sütni sem kell. Arra ügyelj csak, hogy a kekszes massza ne legyen túl lágy. Ha az eredeti változatot nagyon édesnek vagy vajasnak találod, próbáld ki vaníliás, pudingos krémmel! Ebből az adagból két rudat készíthetsz.
Hozzávalók:
A tésztához
* 25 dkg darált keksz
* 10 dkg porcukor
* 1 dl fekete kávé
* 1 evőkanál rum
* 2 evőkanál kakaópor
A krémhez
* 10 dkg vaj
* 12 dkg cukor
* 2.5 dl tej
* 2 evőkanál kókuszreszelék
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag vaníliás puding
Elkészítés:
A töltelékhez a tejet dolgozd csomómentesre a pudingporral, két evőkanál cukorral, és főzd sűrűre. Közben kevergesd, nehogy leégjen. Ha kész, húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. A puha vajat habosítsd a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel, majd forgasd össze a pudinggal, és dolgozd simára a masszát.
A darált kekszet szórd egy tálba, add hozzá a cukrot, a kakaót, a rumot, a kávét, és jól gyúrd össze. Amennyiben szükséges, lazíts még a masszán kevés tejjel. Tedd át egy nagyobb sütőpapírra, majd nyújtsd ki fél centi vastagra. Kend rá a krémet, és a papír segítségével tekerd fel. Rakd a hűtőbe legalább egy-két órára, és csak közvetlenül tálalás előtt vágd fel a tésztát.
0 Megjegyzések