A krumplival sült, mindenféle finomsággal turbózott tepsis csirkemell elkészítésébe nem fogsz beleizzadni, és mindig nyerő.
A krumplival sült tepsis csirkemell ráérős hétvégékre ugyanolyan jó választás, mint rohanó hétköznapokra, ráadásul mindenki szereti. Akkor lesz igazán jó, ha fűszeres páccal is megkenegeted a csirkét. A baconnek köszönhetően ízletesebb és szaftosabb lesz a hús. A krumpli pedig pont megsül a csirkével együtt.
* 70 dkg krumpli
* 10 dkg sajt
* 10 dkg bacon
* 5 evőkanál olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db zöldhagyma
* só
* bors
* olaj
Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, rakd bele a húst, a krumplit, az aprított bacont, locsold meg a maradék páclével, önts a csirke alá vizet, és lefedve tedd a sütőbe. Süsd 180 fokon 30-35 percig, majd szórd meg a reszelt sajttal, és fedő nélkül süsd tovább. Ha a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Zöldhagymával megszórva kínáld.
A krumplival sült tepsis csirkemell ráérős hétvégékre ugyanolyan jó választás, mint rohanó hétköznapokra, ráadásul mindenki szereti. Akkor lesz igazán jó, ha fűszeres páccal is megkenegeted a csirkét. A baconnek köszönhetően ízletesebb és szaftosabb lesz a hús. A krumpli pedig pont megsül a csirkével együtt.
Hozzávalók:
* 3 db csirkemell* 70 dkg krumpli
* 10 dkg sajt
* 10 dkg bacon
* 5 evőkanál olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db zöldhagyma
* só
* bors
* olaj
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, majd vágd fel egyforma nagyságú darabokra. Ha vékony, egészséges a héja, nem szükséges meghámozni. Az olívaolajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a besózott csirkemellet. Önts olajat egy serpenyőbe, hevítsd fel, és süsd benne a húst oldalanként két-két percig.Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, rakd bele a húst, a krumplit, az aprított bacont, locsold meg a maradék páclével, önts a csirke alá vizet, és lefedve tedd a sütőbe. Süsd 180 fokon 30-35 percig, majd szórd meg a reszelt sajttal, és fedő nélkül süsd tovább. Ha a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Zöldhagymával megszórva kínáld.
0 Megjegyzések