Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A tökéletesen magas kakaós piskóta családi receptje: ez nem esik össze

Ki tudna ellenállni a puha, illatos, magas piskótának kakaóval, csokival megbolondítva? Az olajos változat még szebb és finomabb.

A piskóta mindig jó választás. Ha a tésztába olaj is kerül, kevésbé fog morzsálódni, és másnapra sem szárad ki. Arról már nem is beszélve, hogy három tojásból is szép magas lesz. Önmagában, csokiöntettel, lekvárral is ellenállhatatlan, sőt tortaalapnak is kitűnő.  

Hozzávalók:

* 6 evőkanál cukor
* 4 evőkanál liszt
* 3 db tojás
* 3 evőkanál olaj
* 2 evőkanál kakaó
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só
* csoki (elhagyható)

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét kezdd felverni gépi habverővel, közben kanalanként add hozzá a cukrot, majd a vaníliás cukrot. Ha a hab elég kemény, egyesével dolgozd bele a tojássárgákat. Add hozzá részletekben az olajat, végül pedig forgasd bele a sóval, a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. Még finomabb lesz a tészta, ha csokidarabokat is teszel bele.  

Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 150 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót! Ha a piskóta jól megemelkedik, és kezd elválni a forma szélétől, szinte biztosan elkészült. Érdemes azért tűpróbával is tesztelni. Ha a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések