Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű vaníliás, fahéjas kuglóf kevert tésztából: omlós, elronthatatlan tészta

Ha húsvétra bevált kuglófreceptet keresel, akkor próbálkozz ezzel! A puha, illatos, fahéjas, vaníliás változattal nagy sikered lesz.

Sok családban hozzátartozik a húsvéti készülődéshez a kuglófsütés. Ha megkönnyítenéd saját dolgodat, válaszd a kevert tésztás változatot! A jól bevált alapreceptbe ezúttal fahéj és dupla adag vanília  került. Így az egész lakást belengi majd a süti illata. Érdemes a kész kuglófot cukorral, csokitojással feldobni, ünnepivé tenni.  

Hozzávalók:

* 25 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 4 db tojás
* 2 teáskanál fahéj
* 1 csomag sütőpor
* 2.5 dl tej
* 1 dl olaj
* 1 csipet só
* 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót vegyítsd egy tálban. A tojásokat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá az olajat és a tejet. Forgasd össze a száraz hozzávalókkal, és dolgozd simára a tésztát.

Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 40-50 perc alatt szép pirosra. Érdemes tűpróbával tesztelni. Ha beleszúrsz a kuglófba egy fogvájót, és marad tészta, még tedd vissza egy kis időre. Ha üresen húzod ki, biztosan elkészült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések