Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajttal, sonkával töltött, rántott csirkemell: ehhez semmi extra nem kell

Tedd különlegessé a hétvégi, családi ebédet, a sima rántott hús helyett süsd legközelebb a csirkemellet sajttal, sonkával töltve!

A hétvégi ebédek egyik kedvence a sajttal-sonkával töltött csirkemell. Csak kicsit tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos rántott húst, mégsem a teljesen megszokott ebéd kerül az asztalra. Tepsiben is megsütheted, akkor kevesebb olajat szív magába. Bármilyen krumplis körettel kiváló, de friss, roppanós salátával is tálalhatod.

Hozzávalók:

* 4 db csirkemell
* 4 szelet sonka
* 4 szelet sajt
* 12 dkg liszt
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 2 db tojás
* só
* bors
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemelleket mosd meg, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet. Egy éles késsel vágd be hosszában, és nyisd szét, mint a könyvet, majd kicsit klopfold ki. Szórd meg sóval, borssal, mindegyik csirkemellre tegyél egy-egy szelet sonkát és sajtot.

A csirkemelleket hajtsd össze, hústűvel is megtűzheted, majd forgasd bele a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. Bő, forró olajban süsd meg oldalanként öt-öt perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a felesleget. Tepsiben is megsütheted, ebben az esetben rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és 180 fokon süsd szép pirosra körülbelül 30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések