A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb sportmérkőzések maradnak el a koronavírus-járvány miatt

A koronavírus-járvány miatt két hétig szünetel a szlovák jégkorongliga, amelyben két magyar csapat, a DVTK Jegesmedvék együttese és a MAC Újbuda szerepel.

A szlovák kormány hétfői döntése alapján 14 napig felfüggesztettek minden sport-, kulturális és tömegrendezvényt – áll a miskolci együttes honlapján. Ennek nyomán már a keddi (mai) mérkőzések is elmaradnak, köztük a DVTK nagymihályi találkozója és az újbudai együttes érsekújvári vendégszereplése is.

„Két hétig biztos nem lesz mérkőzés a Tipsport Ligában” – jelentette be weboldalán a MAC is. „Szemben kedvenc sportunkkal, a koronavírus nem játék, a döntés mindannyiunk érdekében született.”

Az új típusú koronavírus-járvány (Covid-19) decemberben jelent meg a közép-kínai Vuhanban. Szlovákiában pénteken diagnosztizálták az első fertőzöttet.

A koronavírus-járvány miatt április végéig szünetel a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozata is.

A nemzetközi szövetség (IJF) tájékoztatása szerint a sportolók utazása egyre kockázatosabb, ezért drasztikus döntésre van szükség „a dzsúdós család védelme érdekében”.

Az IJF végrehajtó bizottsága úgy rendelkezett, hogy április 30-ig valamennyi viadalt törli a versenynaptárból. Ennek értelmében nem rendezik meg a jekatyerinburgi Grand Slamet, továbbá a Grand Prix-viadalokat Tbilisziben és Antalyában.

A cselgáncsozók kvalifikációs sorozata május 25-ig tart, az akkori világranglista alapján áll össze a tokiói résztvevők névsora. Április 30-tól május 25-ig a versenyzők - jelen állás szerint - még a prágai Európa-bajnokságon (május 1-3.) és a bakui Grand Slamen (május 8-10.) gyűjthetnek világranglista-pontokat.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések