A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyászol a Scorpions

Meghalt Keith Olsen amerikai producer, aki olyan legendákkal dolgozott együtt, mint Ozzy Osbourne, a Whitesnake, a Scorpions vagy a Warrant.

Keith Olsen halálhírét a Scorpions együttes jelentette be a Facebook-oldalukon március 9-én – írja a Blabbermouth.

„Keith több ikonikus albumon is dolgozott, köztük a Crazy World nevű lemezünkön. Csodás ember volt és ez érződött is a Crazy World albumon is, például a Wind Of Change vagy a Send Me An Angel nevű dalainkon. A családjával vagyunk ezekben a nehéz időkben is. Nyugodj békében, Keith. A zenében örökké tovább élsz” – írta a Scorpions a bejegyzésben.


Keith Olsen Dél-Dakotában született, Sioux Falls városában, és Minneapolisban kezdte meg tanulmányait, főként klasszikus zenével, pop és jazz zenével foglalkozott. Minneapolis városában különböző stúdiókban elleshette a produceri szakma összes csínját-bínját, és a turnézásba is beleláthatott egy jazzbanda nagybőgőseként. Ezt követően a Music Machine bandában ért el sikereket a „Talk talk” című slágerükkel. A producer találkozott a Beach Boys egyik alapító tagjával, Brian Wilsonnal is, aki azt tanácsolta neki, hogy már egy dal első hallatán képzeljen el mindent a produceri teendőkkel kapcsolatban.

A '70-es, '80-as, '90-es években Keith 39 arany-, 24 platina- és 14 gyémántlemezt szerzett producerként több száz albummal.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések