A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mi is sajttal töltöttük meg a pizza szélét, ez lett belőle

Mindenki emlékszik arra az ikonikus reklámra, amikor Donald Trump, akkor még csak üzletemberként a sajttal töltött szélű pizzába harap. Azóta több évtized telt el, de a töltött pizzaszél még mindig menő!

Hozzávalók 2 pizzához

1 adag pizzatészta
16 db sajtrúd
4 ek. pizzaszósz (fűszeres paradicsomszósz)
10 dkg reszelt mozzarella
15 szelet paprikás szalámi
2 ek. olvasztott vaj

Elkészítés

1. A pizzatésztát vásárolhatjuk készen, vagy bedagasztjuk. Ekkor a lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és ráöntjük a vizet. Hagyjuk felfutni kb. 15 perc alatt. Majd kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan összedolgozzuk, közben hozzáadjuk az olajat és 1 tk. sót. Akkor jó, ha már hólyagos. Letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 30 perc).

2. A tésztából két cipót gyúrunk, mindkettőt kb. 30 cm-es átmérőjű körlappá nyújtjuk, de nem túl vékonyra). A peremét körberakjuk a sajtrudakkal, és a tésztát ráhajtjuk a sajtra. Ez a sajtos peremet 1 cm-ként bevagdossuk és 90 fokkal elfordítjuk.

3. A sütőt 220 °C-ra melegítjük elő. A pizza közepét megkenjük paradicsomszósszal, ráhalmozzuk a reszelt mozzarellát és a paprikás szalámit. A pizza széleit megkenjük az olvasztott vajjal és az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések