A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Véget ért a vesztegzár: kiköthetett a koronavírus miatt karantén alá került óceánjáró

A Grand Princess óceánjárója több napos veszteglés után engedélyt kapott, hogy kikössön a kaliforniai Oakland kikötőjében.

A legfrissebb információk szerint 21 utasnál tapasztalták koronavírus-fertőzés gyanúját, ám attól tartanak, hogy a partra szállást követően számuk megemelkedhet – írja az Index.

Az Princess hajó főorvosa szerint egy utas vihette fel a hajóra a koronavírust, aki egy pincért fertőzött meg elsőként, így betegedett meg később 19 alkalmazott és 2 utas.

Egy nő elmondása szerint – akinek régi ismerőse volt a lebetegedő kiszolgáló –, amikor az eltűnése felől érdeklődtek, először nem árulták el annak okát, s csak később jelentették be a belső televízión keresztül.

A hajó fedélzetén összesen 3500 ember tartózkodik, amiből 2400 személy utas, míg 1100 fő a legénység részét alkotja.

Az elsődleges tervek szerint egyébként nem Oaklandba, hanem San Franciscóban ért volna véget a hajóút, de a reptér közelségére és a külföldi utasokra való tekintettél megváltoztatták a célállomást.

A hazautazása előtt azonban minden amerikainak a repülőtéren, karanténban kell eltöltenie két hetet biztonsági okokból.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések