A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint 200 ezer nőt érint hazánkban ez a betegség

Nem ritka, hogy a nők bőven harmincon felül találkoznak először az endometriózis fogalmával a gyerekvállalás időszakában, a meddőség kapcsán. Az „Együtt Könnyebb" Női Egészségért Alapítvány a diagnózis és a hozzáértő szakértő mielőbbi elérésében is segíti az érintetteket.

Salamon Adrienn tüneteire 13 éve még az orvosok is csak legyintettek, mondván, a menstruáció fájdalommal jár. Mivel a tünetek évek alatt sem enyhültek, sőt fokozódtak, Adrienn több orvosnál is járt, mire eljutott egy specialistához, aki endometriózist állapított meg nála. 2007-ben még nem sokat hallhattunk az endometriózisról, és bár a helyzet azóta némiképp javult, még ma is sokan vannak, akik nem tudják, mit jelent vagy mivel jár, pedig több mint 200 ezer nőt érint hazánkban is. Adrienn úgy érezte, hogy valamit tenni kell, ezért sorstársaival együtt megalapította az „Együtt Könnyebb" Női Egészségért Alapítványt.

Az alapítvány szakemberek, hírességek bevonásával hívja fel a figyelmet az endometriózisra, annak tüneteire, és arra is, hogy milyen veszélyei vannak.

– Március az endometriózis elleni küzdelem hónapja, így mi is országszerte készültünk rendezvényekkel – idén először Bécsben is. Szakértők, orvosok segítenek a hagyományos mellett a kiegészítő terápiák ismertetésével, és influenszereket is meghívtunk, hogy a fiatalokhoz is eljusson az információ. Fontos, hogy a lehető legkorábbi stádiumban diagnosztizálják a betegséget, s hogy mielőbb szakértőhöz irányítsuk sorstársainkat – adja tudtunkra Salamon Adrienn.

Információ és programok az alapítvány honlapján és közösségi oldalain: www.noiegeszsegert.hu

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések