A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több kilométert futott egy vasutas láncfűrésszel a hátán, hogy eltakarítsa a sínekre dőlt fát

Március 6-án, péntek délután elakadt egy vonat Mernye és Tab között, mert egy fa dőlt a sínekre.

A MÁV közleményében csak annyi állt, hogy a katasztrófavédelemre kell várni, ezért bizonytalan ideig késésre számíthatnak az utasok ezen a vonalon, majd az egy órával későbbi frissítésben csak annyit írtak, hogy 16:08-ra a fát sikeresen eltávolították, és helyreállt a menetrendszerű közlekedés. Ám azt nem írták, hogy pontosan hogyan is sikerült eltávolítani a fát a sínekről.

Az Index bukkant rá az érintett vonat vezetőjének a Facebook-bejegyzésére, melyben a férfi elmeséli, hogy mi is történt pontosan. Amikor észlelte a sínekre dőlt 20 méteres fát, egyből megállt, és értesítette a menetirányítót, a mozdonyirányítót és a tűzoltóságot. Tudta, hogy jó pár óra lesz, mire kiérnek a tűzoltók, mivel a környezetet nemigen lehet tűzoltóautóval megközelíteni.

Majd a várakozás alatt hirtelen motorfűrész zajára lett figyelmes, majd amikor kinézett, látta, hogy a több mint 3 kilométerre lévő megállóhelyen dolgozó térközőr és fia láncfűrészekkel a helyszínre futottak, hogy eltávolítsák a fát, ami 16:08-ra sikerült is, a tűzoltók ekkor még sehol sem voltak.

A férfi a poszt végén hálásan megköszönte kollégájának az önzetlen és gyors segítséget, hozzátéve, hogy az ilyen dolgozók miatt működik még mindig a MÁV.


További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések