Sok sajt, fokhagyma és isteni fűszerezés: a spenótos lasagne hús nélkül is fantasztikus.
Az olaszok kedvelt tésztája, a lasagne sokféle változatban készülhet. Friss spenóttal különösen ízletes. Ha van lehetőséged, mozzarellát rakj a tetejére. Ez az egyszerű fogás családi kedvenc lesz, amiből mindenki szívesen szed még egy adagot.
Az olaszok kedvelt tésztája, a lasagne sokféle változatban készülhet. Friss spenóttal különösen ízletes. Ha van lehetőséged, mozzarellát rakj a tetejére. Ez az egyszerű fogás családi kedvenc lesz, amiből mindenki szívesen szed még egy adagot.
Hozzávalók 4 személyre:
* 50 dkg spenót
* 25 dkg lasagne
* 20 dkg trappista sajt
* 7.5 dl tej
* 5 dkg vaj
* 4 dkg liszt
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olívaolaj
* só
* szerecsendió
* 25 dkg lasagne
* 20 dkg trappista sajt
* 7.5 dl tej
* 5 dkg vaj
* 4 dkg liszt
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olívaolaj
* só
* szerecsendió
Elkészítés:
A
besamelmártáshoz a vajat olvaszd fel, majd szórd bele a lisztet, és
öntsd fel langyos tejjel. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és
főzd forráspontig, majd húzd le a tűzről. A spenótot kevés olajon
fonnyaszd meg a zúzott fokhagymával.
Egy tepsit kenj ki besamellel, majd tegyél bele egy sor tésztát. Rétegezd tovább a hozzávalókat, a tetejére tészta kerüljön. Öntsd rá a maradék besamelt, és szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25-30 percig. Ha szép piros a teteje, kiveheted a sütőből.
Egy tepsit kenj ki besamellel, majd tegyél bele egy sor tésztát. Rétegezd tovább a hozzávalókat, a tetejére tészta kerüljön. Öntsd rá a maradék besamelt, és szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25-30 percig. Ha szép piros a teteje, kiveheted a sütőből.
További hírek:
0 Megjegyzések