A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, spenótos lasagne nyúlós, ropogós sajtréteggel a tetején - Szuperegyszerű recept

Sok sajt, fokhagyma és isteni fűszerezés: a spenótos lasagne hús nélkül is fantasztikus.

Az olaszok kedvelt tésztája, a lasagne sokféle változatban készülhet. Friss spenóttal különösen ízletes. Ha van lehetőséged, mozzarellát rakj a tetejére. Ez az egyszerű fogás családi kedvenc lesz, amiből mindenki szívesen szed még egy adagot.

Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg spenót
* 25 dkg lasagne
* 20 dkg trappista sajt
* 7.5 dl tej
* 5 dkg vaj
* 4 dkg liszt
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olívaolaj
* só
* szerecsendió

Elkészítés:

A besamelmártáshoz a vajat olvaszd fel, majd szórd bele a lisztet, és öntsd fel langyos tejjel. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd forráspontig, majd húzd le a tűzről. A spenótot kevés olajon fonnyaszd meg a zúzott fokhagymával.

Egy tepsit kenj ki besamellel, majd tegyél bele egy sor tésztát. Rétegezd tovább a hozzávalókat, a tetejére tészta kerüljön. Öntsd rá a maradék besamelt, és szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25-30 percig. Ha szép piros a teteje, kiveheted a sütőből.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések