A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconös, sajtos rakott tészta - Krémes finomság a sütőből

A baconös, sajtos tésztával kevés munka van, de ez a végeredményen egyáltalán nem érezhető.

Ez nem egyszerű rakott tészta, annál sokkal több! A kiadós fogás igazi pikantériáját a krémes sajtmártás adja. Minél többféle sajtból készíted, annál finomabb lesz. Nincs vele sok macera, hiszen amíg a tészta megfő, a mártást is összedobod.

Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg makaróni
* 20 dkg bacon
* 15 dkg trappista sajt
* 15 dkg füstölt sajt
* 5 dkg vaj
* 5 dkg liszt
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, ha elkezd lobogni, tedd bele a tésztát, és rakj hozzá sót. Kis lángon főzd fogkeményre nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, majd rendezd egy kevés zsiradékkal kikent tűzálló edénybe. A bacont vágd kockára, és pirítsd meg. A zsírjával együtt rakd a tésztára. A vajat olvaszd fel, és szórd bele a lisztet, majd folyamatosan kevergesd. Amikor már világosbarna, öntsd hozzá a tejet, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és forrald addig, amíg kicsit besűrűsödik.

Rakd hozzá a reszelt sajt felét, ha az elolvad, borítsd a mártást a tésztára, és jó alaposan keverd össze, hogy az alsóbb rétegekbe is jusson. A tetejére szórd a maradék sajtot, majd előmelegített sütőben süsd 180 fokon 25 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tálaláskor megszórhatod még kedvenc zöldfűszereddel.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések