Hirdessen itt

Az almás, túrós tészta receptje szabolcsi keresztanyámtól: az egyik legjobb tésztarakottas

A túrós tészta édesen is nagyon finom, főleg almával megbolondítva és sütőben sütve.

Az almás, túrós tészta mazsolával, fahéjjal feldobva, sütőben sütve csodás desszert, de kiadós levesek, főzelékek után második fogásként is kínálhatod. A rakottashoz a csusza- vagy masnitészta és a lasagnelap is tökéletes. A tetejére tégy diót, vagy tálald savanykás lekvárral.

Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg alma
* 25 dkg tészta
* 25 dkg túró
* 10 dkg cukor
* 5 dkg mazsola
* 5 dkg vaj
* 1 db tojás
* 1 dl tejföl
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromlé
* só
* olaj

Elkészítés:

Forralj egy nagy fazékban vizet, majd önts hozzá olajat, és dobj hozzá kevés sót. Amikor elkezd lobogni, rakd bele a tésztát, és főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Amikor fogkemény, szűrd le, öblítsd le vízzel, majd csepegtesd le. Az almát mosd meg, távolítsd el a magházat, és vágd fel kis szeletekre. Rakd egy lábosba, szórd meg fahéjjal, locsolj rá kevés citromlevet, és kis lángon párold pár percig.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd a túrót törd össze a villával, keverd hozzá a tejfölt, a tojást, az olvasztott vajat, a mazsolát, a kétféle cukrot és a csipet sót. Rakj le egy réteg tésztát, simíts rá túrókrémet, pakolj rá almát, és folytasd így tovább, amíg tartanak a hozzávalók. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd össze 15-20 perc alatt. Amikor a teteje pirosra sül, vágd kockákra, és porcukorral megszórva kínáld.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések