A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sült cékla fokhagymás, joghurtos öntettel: a belseje szinte krémesre sül

A puha, fűszeres, kalóriaszegény cékla a diétázók étrendjébe is beilleszthető. A joghurtos öntettel még ízletesebb!

Most, tél közepén van a szervezetednek igazán szüksége vitaminban gazdag zöldségekre. Ahhoz, hogy felturbózd az immunrendszeredet, a cékla az egyik legjobb választás, ráadásul többféle izgalmas fogást készíthetsz belőle. Egyszerűen fűszerezve, sütve nagyon ízletes vacsora vagy köret lehet. Hát ha még joghurtos szósszal is leborítod.

Hozzávalók:
* 3 db cékla
* 5 gerezd fokhagyma
* 3 dl natúr joghurt
* 2 evőkanál olívaolaj
* 5 szál kapor vagy más zöldfűszer
* oregánó
* só
* bors

Elkészítés:
A céklát hámozd meg, mosd meg alaposan, vágd gerezdekre vagy nagyobb hasábokra, majd rakd egy tűzálló edénybe. Szórd meg oregánóval, sóval, borssal, tégy a zöldségszeletek mellé négy gerezd megpucolt fokhagymát, és locsold meg kevés olívaolajjal.

Az edényt fedd le fóliával, és told forró sütőbe, majd 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Közben fordítsd meg a szeleteket egyszer-kétszer. Amikor a cékla puha, könnyen belemegy egy hústű vagy hegyes kés, vedd ki a sütőből. A joghurtot keverd össze a maradék, átpréselt fokhagymával, a kaporral vagy más zöldfűszerrel, és öntsd rá a céklára.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések