A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, fokhagymás bundában sült karfiol: így jobb, mint rántva

Ha unod a zsemlemorzsát, kapjon új bundát a karfiol! A fokhagymás sörtészta könnyebb lesz, ha kevés sütőport is raksz hozzá.

A sörös bunda ugyanúgy készül, mint a palacsintatészta, csak a tej helyett sör kerül a masszába. Így jó ropogósak lesznek a falatkák. A hús mellett a halra és a zöldségekre is illik a sörtészta. Tegyél hozzá fokhagymát, sokat dob rajta. Ha elkészíted a masszát, rögtön bundázd be, és süsd is meg a karfiolokat. Ne felejts mellé mártogatóst kínálni!

Hozzávalók 4 személyre:

* 1 fej karfiol
* 3 dl sör
* 15 dkg liszt
* 2 tojás tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál olaj
* 1 teáskanál sütőpor
* só
* bors

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, majd szedd rózsáira. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat tedd egy tálba, szórd hozzá a lisztet, a sütőport, a sört. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát, öntsd hozzá az olajat, és dolgozd csomómentesre a viszonylag sűrű masszát. A fehérjét verd kemény habbá, és fakanállal forgasd a sörös keverékhez. Ügyelj, nehogy összetörd a habot.

Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts körülbelül fél liter olajat. Mártsd a sörtésztába a karfiolt, és süsd az olajban szép pirosra minden oldalát. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések