A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem kell tartani a zsúfoltságtól: egyre kevesebben utaznak a BKK járatain

Már a csúcsidőszakban is, a járművek kapacitásának csupán 10%-át használják ki a budapesti tömegközlekedéssel utazók. A koronavírus-járványra való tekintettel ugyanis a legtöbben inkább otthon maradnak.

A BKK minden nap figyelemmel követi az utasforgalom alakulását, ezzel segítve azt, hogy a csúcsidőszakban se legyen zsúfoltság a járatokon. A cél mind az utasok, mind pedig a járművezetők védelme, így a tömeg kialakulásának megakadályozása mellett a BKK továbbra is kéri a felszállókat, ne üljenek a sofőr mögötti, lekordonozott ülésekre.

A távoktatás és az otthoni munkavégzés bevezetésével jelentősen kevesebb lett az utasforgalom, és ez március 16 és 20-a között napról napra tovább csökkent. Az iskolaszünet szerinti menetrendet március 19-én vezették be, ettől kezdve csupán 10% lett a kihasználtság, valamint mostanra a legforgalmasabb időszak - ami eddig 7:00-8:00-ig volt - 6:30-7:30-ra tolódott.

A repülőtéri 100E járaton a vártnál nagyobb lett a forgalom csökkenése - ugyanis a járművek 1-2 utassal közlekednek - így március 23-a hétfőtől ez a járat 30 percenként közlekedik majd.

A BKK továbbra is figyeli az utasforgalom alakulását annak érdekében, hogy a zsúfoltság elkerülhetővé válhasson a tömegközlekedési eszközökön, valamint ezentúl is kéri a lakosokat, ha muszáj is utazniuk, próbálják meg elkerülni a csúcsidőszakot.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések