Az olasz miniszterelnök a második világháborúhoz hasonlította a koronavírust: erre a drasztikus lépésre szánta el magát Giuseppe Conte

Gyakorlatilag az egész olasz gazdaság leáll, jelentette be az éjjel az olasz miniszterelnök. Az országban ugyanis minden erőfeszítés ellenére nem csökken, sőt, csak tovább növekszik, mind a koronavírus-fertőzöttek, mind pedig a halálos áldozatok száma - számolt be rólaz Indirekt oldala.

Giuseppe Conte drámai beszédét a Twitter oldalán mondta el, melyben arról beszél, hogy drasztikus lépésre szánták el magukat, annak érdekében, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését. Nélkülözhetetlen gyárak, üzemek zárnak be, csak azok működhetnek a továbbiakban, amik az élethez elengedhetetlenek, vagyis az élemiszerboltokon és gyógyszertárakon kívül más nem lehet majd nyitva, illete úgy tudni, hogy a pénzügyi és szállítási szektor sem áll majd le.


"A második világháború óta nem kerültünk szembe ekkora krízissel. Minden nap azt látjuk, hogy sok honfitársunk hal meg. De ezek nem csak rémisztő statisztikai adatok, hanem családi tragédiák, amik az ország számára is tragikusak." - mondta el Conte.

Olaszországban egyébként tegnap este brutális számokat közöltek, ugyanis minden eddignél többen haltak meg az új típusú koronavírusban, a járvány 27 óra alatt 793 áldozatot követelt. Az új fertőzöttek száma pedig 4821-re ugrott.További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések