A húsmentes, tojásos reteksaláta színes, egészséges, medvehagymával pedig igazán üde, ráadásul kiváló fehérjeforrás.
A tojássaláta igazi klasszikus, amit rengeteg változatban, egyszerűen elkészíthetsz. Ez a kora tavaszi finomság akkor is jól jön, ha böjtölsz. Végre megjelent a medvehagyma a piacon, így az is kerülhet a könnyű fogásba. Ráadásul különleges ízével, illatával igazán karakteressé teszi a salátát. Ha a tejfölt joghurtra cseréled, diétásabb lesz.
A tojássaláta igazi klasszikus, amit rengeteg változatban, egyszerűen elkészíthetsz. Ez a kora tavaszi finomság akkor is jól jön, ha böjtölsz. Végre megjelent a medvehagyma a piacon, így az is kerülhet a könnyű fogásba. Ráadásul különleges ízével, illatával igazán karakteressé teszi a salátát. Ha a tejfölt joghurtra cseréled, diétásabb lesz.
Hozzávalók:
* 6 db tojás
* 1 csokor retek
* 1.5 dl tejföl
* 0.5 csokor medvehagyma
* 2 evőkanál majonéz
* 2 teáskanál mustár
* só
* bors
* 1 csokor retek
* 1.5 dl tejföl
* 0.5 csokor medvehagyma
* 2 evőkanál majonéz
* 2 teáskanál mustár
* só
* bors
Elkészítés:
A megmosott, szobahőmérsékletű tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig. Tedd hideg vízbe, amikor kicsit hűlnek, pucold meg, majd vágd fel ízlés szerint. A retket karikázd fel, a medvehagymát aprítsd fel.
A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
A retket és a tojásokat tedd egy tálba, öntsd le a majonézes keverékkel, és szórd meg medvehagymával. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
A retket és a tojásokat tedd egy tálba, öntsd le a majonézes keverékkel, és szórd meg medvehagymával. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
További hírek:
0 Megjegyzések