Hirdessen itt

Magyar bor szerzett érmet a világ egyik legnagyobb borversenyén

A verpeléti Varsányi Pincészet ezüstérmet hozott el a párizsi Vinalies Internationalesről.

A 26 éves múltra visszatekintő borversenyre minden évben több ezer jelentkező érkezik, szerte a nagy világból. A különleges borokat minden alkalommal 5 napon keresztül teszteli vakon, egy elismert borászokból álló, 100 tagot számláló zsűri.

Ennek fényében már a versenyen való részvétel is hatalmas eredménynek számít, az pedig, hogy idén a legjobbak közé került a Varsányi pincészet Kékfrankos Superiorja is, felbecsülhetetlen szakmai sikernek minősül.

„Ezek a borversenyek adnak némi kitekintést arról, hogy hol tartunk most. A mindennapi munka során ugyanis könnyen kialakulhat a pincevakság, ami szerintem veszélyes lehet. Én ugyanis úgy látom, hogy fontos tudnia a borászatnak azt, hogy hol helyezkedik el az adott tétele a világban. Attól még lehet szeretni a saját borunkat, nincs azzal semmi gond, de nem árt a helyén kezelni és adott esetben bevallani azt, hogy nem lesz egy nagy nemzetközi bor. Szerencsére a Kékfrankos Superiorral kapcsolatban ez utóbbi nem igaz” – nyilatkozta az Origónak a Varsányi Pincészet tulajdonosa, Varsányi Katalin.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések