A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: Iránban egy nap alatt több mint 800 megbetegedést regisztráltak

Iránban keddre virradóra összesen 881 új megbetegedést regisztráltak, a fertőzöttek száma meghaladja a 8042-t. A legtöbb fertőzöttet, 2114 embert a fővárosból, Teheránból jelentették.

Kianus Dzsahánpúr egészségügyi minisztériumi szóvivő közölte, hogy Iránban a járvány áldozatainak száma 291. Ez az adat jóval magasabb lehet a hivatalosan közöltnél: a BBC fárszi nyelvű híradása korábban hangsúlyozta, az iráni hatóságok információkat tartanak vissza és több száz koronavírusos esetet titkolhatnak el.

A kialakult helyzet miatt a börtönből több tízezer, nem fertőzött rabot helyeznek ideiglenesen szabadlábra, ezzel megakadályozva a vírus további terjedését a börtön falain belül.

A hatóságok felszólították a lakosságot is, hogy a március 20-án kezdődő perzsa újévkor hagyják el az ilyenkor szokásos újévi fesztiválokat és látogatásokat.

Az iráni parlament elnöke, Ali Laridzsáni az Interparlamentáris Unióhoz (IPU) és az Iszlám Együttműködés Szervezetéhez (OIC) eljuttatott levelében felszólította a nemzetközi közösséget, gyakoroljon nyomást Washingtonra, hogy a járványra való tekintettel törölje el az Irán ellen hozott szankciókat, beleértve a gyógyszerimportot is - írja a 24.hu.

Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter szombaton Twitteren az Egyesült Államok e szankcióit „egészségügyi terrorizmusnak" nevezte.

Magyarországon az első két regisztrált beteg is iráni, akik hazalátogatásuk során fertőződtek meg. Azóta másik 7 embernél is diagnosztizálták a kórt.

További cikkek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések