A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezeket ki kell próbálnia: kávéreceptek Olaszország ihletésével

Megújult termékcsaláddal jelentkezett a Nespresso: az Ispirazione Italiana kollekció 9 kávéját olasz városok és az adott régiókra jellemző pörkölési- és kávézási hagyományok inspirálták.

A megújult kapszulák segítségével megtapasztalhatjuk az olasz kávékultúra változatosságát, hiszen Olaszországban régiónként különböző az ott élők kedvenc kávéja, eltérő pörkölést és ízprofilt kedvelnek: megfigyelhető, hogy minél délebbre megyünk, annál sötétebb a pörkölés, és több Robustát tartalmaz a kávékeverék is. Íme néhány szuper recept, amelyek segítségével könnyen az adott városban érezhetjük magunkat:

Firenze: mézes cantuccini macchiato

Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy tejhabosító készülékbe, készítsünk meleg tejhabot. Töltsük a forró tejhabot egy 3 dl-es pohárba, és öntsünk a tetejére 40 ml Ispirazione Firenze Arpeggio kávét. Szórjunk a habra cantuccini darabkákat és fenyőmagot. Finoman csurgassunk rá egy kis mézet.

Palermo: fűszeres-pisztáciás macchiato

Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy tejhabosító készülékbe, és készítsünk meleg tejhabot. Főzzünk le 40 ml Ispirazione Palermo Kazaar kávét egy kis csészébe. Kanalazzuk a forró tejhabot a kávéra. Szórjuk meg a habot egy kevés pisztácia-törettel. Hintsünk rá egy kevés őrölt kardamomot és barna cukrot.

Genova: a felfedezők jutalma

Tegyünk egy kanálnyi karamellás fagylaltot egy 2 dl-es üvegpohár aljára. Készítsünk 40 ml Ispirazione Genova Livanto kávét a fagylaltra. Törjünk össze három szem friss mogyorót, és szórjuk az ital tetejére.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések