A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: az egyik iráni diák közvetíti a karanténban történő dolgokat – Reagált a hatóságok információira is

Az Instagramon reagált a Szent László kórházban karanténban lévő egyik iráni diák a hatóságok által közölt információkra – írja a 24.hu. 

Hétfőn az operatív törzs sajtótájékoztatóján hangzott el, hogy a Szent László kórházban tartott iráni diákok közül ketten „nem megengedhető magatartást tanúsítottak|, megpróbálták kijátszani a karantén szabályait. Székeket dobáltak, ezért rendőrök jelenlétével tartják fenn a biztonságos elkülönítést. Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője kiemelte: a járványügyi szabályok áthágása bűncselekmény, így kiutasítást vonhat maga után.

Az egyik karanténban lévő svéd–iráni kettős állampolgár cáfolta ezeket a kijelentéseket. Azt írta, a problémákat főleg az okozza, hogy nem nagyon beszélnek a kórházban angolul, de ők ezek ellenére követik az utasításokat, együttműködnek a kórházzal. A hallgató négy napja van elkülönítve a Szent László kórházban, az Insta-sztorija szerint eddig egy tesztet végeztek el rajta, ami negatív lett. Elmondása szerint két hetet kell ott lenniük. Egy társáról – akinek már kétszer negatív lett a tesztje – azt mesélte, hogy egy lázas, csúnyán köhögő beteggel helyezték el egy teremben, végül sikerült elérnie, hogy átrakják máshova.

A diák ugyanazt mondta, mint amit a Blikknek az egyik iráni ismerőse. Azt állítják, az dühítette fel őket, hogy miután miután az egyik páciens tesztje pozitív lett, a kórház dolgozói azt kérték, egyelőre ne szóljon erről a társainak, majd visszaküldték őt közéjük.

Ez a beteg ennek ellenére beszámolt szobatársainak az eredményről, ezért az iráni hallgató azt gondolja, a hatóságok ezt minősíthették úgy, hogy az iráni betegek „nem megengedhető magatartást tanúsítottak”.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések