A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsgombócok spagettivel, sajtos-spenótos szósszal: tésztával igazán finom

Kimerítő készülődés nélkül asztalra teheted az ízes húsgombócokat, amikhez jól illik a spagetti sajtos-spenótos szósszal tálalva.

A húsgombócot és a spagettit külön-külön is szeretjük, de együtt még jobbak. Főleg, ha izgalmas szósszal tálalod, a spenótos-sajtos változat sok fokhagymával kényezteti az ízlelőbimbóidat. Párhuzamosan több folyamatot is végezhetsz, hisz amíg a tészta megfő, addig a húsgombócok megsülnek, és a szósz is elkészül.

Hozzávalók:

* 50 dkg darált csirkehús
* 30 dkg spenót
* 1 dl tejszín
* 1 db tojás
* 1 db vöröshagyma
* 3 evőkanál zsemlemorzsa
* 3 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* olívaolaj
* szerecsendió
* kapribogyó (elhagyható)

Elkészítés:

A darált húst rakd egy tálba, majd tedd hozzá a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, szórd hozzá ízlés szerint a fűszereket, a sót, a borsot, szerecsendiót. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kanalanként adj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. Jó alaposan gyúrd össze, majd vizes kézzel formázz belőle kis gombócokat. Egy serpenyőben hevíts fel kevés olajat, majd tedd bele a húsgombócokat, és kisebb lángon, pár perc alatt süsd szép pirosra.

A spenótot mosd meg, turmixold össze. Ha mirelit zöldségből készíted, engedd fel. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni, illatozni. Dobd hozzá a spenótot, és fonnyaszd meg. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Forrald két-három percig.

A tésztát készítsd el a szokásos módon, azaz a spagettit rakd forrásban lévő vízbe, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. Forgasd össze a spenótos szósszal, és szórd meg reszelt sajttal. Ha szereted a kapribogyót, azt is tehetsz rá.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések