Ha rántva unod, süsd ropogós, fűszeres sörtésztában a halat! Az ünnepekre is kitűnő választás.
Hétköznapokra, nagyobb alkalmakra egyaránt kitűnő a sörtésztában sült halfilé. Így a karácsonyi menübe is betervezheted. Könnyedén össze lehet dobni, az íze mellett pont ez a legjobb benne. A bundája igazán ropogós lesz, ha a liszthez sütőport is teszel.
* 20 dkg liszt
* 2 dl sör
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 kk fűszerpaprika
* 0.5 kk sütőpor
* ízlés szerint só
* ízlés szerint bors
Forgasd a halszeleteket a lisztbe, majd a sörtésztába. Bő, forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat, majd tedd egy papírtörlőre, hogy jól le tudjon csepegni róluk az olaj.
További hírek:
Hétköznapokra, nagyobb alkalmakra egyaránt kitűnő a sörtésztában sült halfilé. Így a karácsonyi menübe is betervezheted. Könnyedén össze lehet dobni, az íze mellett pont ez a legjobb benne. A bundája igazán ropogós lesz, ha a liszthez sütőport is teszel.
Hozzávalók:
* 50 dkg halfilé* 20 dkg liszt
* 2 dl sör
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 kk fűszerpaprika
* 0.5 kk sütőpor
* ízlés szerint só
* ízlés szerint bors
Elkészítés:
Tisztítsd meg a halat és vágd szeletekre, sózd be enyhén mindkét oldalukat, és tedd a hűtőbe fél órára. Közben add hozzá a liszthez a sütőport, a borsot, a fűszerpaprikát és a sót, majd szép fokozatosan öntsd hozzá a sört, a reszelt fokhagymagerezdet, és keverd addig, amíg egy sűrűbb palacsintaszerű tésztát nem kapsz.Forgasd a halszeleteket a lisztbe, majd a sörtésztába. Bő, forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat, majd tedd egy papírtörlőre, hogy jól le tudjon csepegni róluk az olaj.
További hírek:
- Elképesztően cuki: Curtis a kisfiával köszönti a nőket – Nézze, milyen szép virággal készült a kis Doni
- Kautzky Armand elárulta: vele szeretne leginkább találkozni az életében
- Gyilkosság miatt halálra ítéltek egy amerikai férfit, pedig valószínűleg ártatlan
- VV Fanni elrablójának új párja van
- Lángol egy borház Miskolcon
0 Megjegyzések