A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyilkosság miatt halálra ítéltek egy amerikai férfit, pedig valószínűleg ártatlan

Az alabamai bíróság szerint Nathaniel Woods három rendőr meggyilkolásáért felelős, melyet 2004-ben követett el. A 42 éves elítélt ügyvédje fenntartotta védence ártatlanságát, rámutatva, hogy az ügyben egy másik alperes bevallotta, hogy ő volt az elkövető.

Az alabamai igazságszolgáltatás ennek ellenére kivégzési ítéletet hirdetett, melyet csütörtökön hajtanak majd végre. Woods ügyvédjei Kay Ivey, alabamai kormányzót kérték a büntetés megváltoztatására, sikertelenül -közölte a CNN.

Az ügyvéd levélben üzent a kormányzónak:

Mindössze 2 nap alatt az Ön állama és az állam, amelyben születtem, megöl egy embert, aki valószínűleg ártatlan. Ennek az afroamerikai embernek a megölése, akinek az ügyét a bíróság fokozottan rosszul kezeli, visszafordíthatatlan igazságtalanságot eredményezhet.

Ivey és irodája azonban elutasította a kérelmet.

Szerte a világon, de az Egyesült Államok területén kimondottan sokszor volt már arra példa, hogy valaki kivégzése után vált ártatlanná, ugyanis vannak olyan esetek, hogy az ítélet végrehajtása után kerülnek elő sorsdöntő bizonyítékok, vallomások, viszont ez a fajta büntetés már utólag visszafordíthatatlan. Ezért manapság már nem túl gyakori ennek kiszabása, a legtöbb helyen nem is engedélyezett.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések