A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gombás, kakukkfüves rizottó, ahogy az olaszok készítik - Így lesz jó ragacsos

Ha jól készíted el, az egyszerű rizottó is lehet fejedelmi étel. Gombával, kakukkfűvel csak tovább fokozod a gasztroélményt.

Ha igazán finom rizottót ennél, főzd úgy, ahogy az olaszok! Egy-két trükk, és minden eddiginél finomabb lesz. Ha gömbölyű szemű, magas keményítőtartalmú rizottórizst használsz, már fél siker. Akkor az igazi, ha krémes állagú. Húsleves helyett zöldségalaplével is felöntheted a rizst, és a bort se hagyd ki. Nem kell aggódnod, mert az alkohol főzés közben elpárolog.

Hozzávalók 4 személyre:

* 20 dkg gomba
* 15 dkg rizottórizs
* 5 dl húsleves
* 5 dkg parmezán sajt
* 3 dl fehérbor
* 1 db vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál vaj
* 1 ág kakukkfű
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a rizst, a préselt fokhagymát, majd kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy merőkanálnyi húslevessel, és kis lángon párold. Közben folyamatosan öntsd hozzá a levest és a bort. Sózd, borsozd ízlés szerint, és rakd hozzá a kakukkfüvet. Kevergesd, nehogy leégjen. A rizs 15-20 perc alatt lesz puha.

A gombát pucold meg, vágd fel kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd meg. Sózd és borsozd meg, majd forgasd hozzá a rizshez. Add hozzá a vajat, szórd meg parmezánnal, és pihentesd fedő alatt három-öt percig.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések