Hirdessen itt

Az IKSZ a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének támogatására hív fel

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) támogatja a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezést a nemzeti régiók védelme érdekében - közölte Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Nacsa Lőrinc rámutatott: a kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió hozzon létre uniós szintű szabályozást a szülőföldjükön élő, őshonos európai kisebbségek jogainak védelmére. Rendkívül fontosnak tartják, hogy az Európai Unió védelmet és erőforrásokat biztosítson a területén élő nemzeti közösségek számára, hogy azok a szülőföldjükön megőrizhessék identitásukat, nyelvüket, kultúrájukat - hangsúlyozta az ifjúsági szervezet elnöke a közleményében.

Hozzátette: a nemzeti kisebbségek nagy mértékben hozzájárulnak Európa nyelvi, kulturális sokszínűségéhez, amely értéket a következő száz évben is meg kell őrizni.

Jelezte: a kezdeményezést tagjaik között, barátaik, ismerőseik körében is terjeszteni fogják, a helyi szervezetek pedig a lehető legtöbb aláírást próbálják összegyűjteni.

Arra kérnek minden fiatalt, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek érdekében írja alá a kezdeményezést a nemzetiregiok.eu oldalán - írta a KDNP-s politikus.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések