A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szentendrei önkormányzat megakadályozta a gyalogos-kerékpár út építését

A szentendrei önkormányzat több hetes helyi véleménykutatási "színjátékkal" megakadályozta, hog Szentendre és Szigetmonostor között gyalogos-kerékpáros híd épüljön uniós forrásból az európai kerékpárúthálózat (EuroVelo6) részeként - hangsúlyozta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Nemzeti Infrastruktúra (NIF) Zrt. beruházásában 1,5 milliárd forint uniós forrás felhasználásával gyalogos-kerékpáros híd épült volna Szentendre és Szigetmonostor között. Szentendre új önkormányzata ehhez nem járult hozzá, miután a lakosság körében végzett kéthetes véleménynyilvánító szavazáson felmérték: a helyiek inkább azt szeretnék, hogy a város déli részén, a Postás strandnál épüljön híd.

Révész Máriusz szerint Fülöp Zsolt szentendrei polgármester becsapta a helyieket, amikor olyan helyszínt - a Postás strandot - is szavazásra bocsátott, amelyről pontosan tudta, hogy ott nem építhető meg a híd. Az önkormányzat által javasolt helyszínről szerinte nincs értelme tárgyalni, mert a szemben lévő szigeti részen védett vízbázist érint, ahová nem lehet építkezni.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések