A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fertőzés veszély: a gyereket is elvehetik, ha szükséges

A rengeteg felmerült kérdés miatt egy karanténkisokossal, jogi tudnivalók gyűjteményével jelentkezett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A civil jogvédő szervezet főleg arra nézve adott hasznos válaszokat, hogy mi történik akkor, ha valakinek a járványügyi szabályok értelmében karanténba kell vonulnia.

A járványügyi helyzet miatt akár az is előfordulhat, hogy kismamát akár a szoptatás ideje alatt is elkülöníthetnek, ezzel elszakítva gyermekétől. Ennek az a magyarázata, hogy bár az Alaptörvényben mindenkinek joga van a gyermekével való kapcsolattartáshoz, a járványügyi intézkedések – indokolt esetben – felülírhatják ezt.

A gyűjtemény megjegyzi, hogy a koronavírussal esetleg fertőzött kismamáknak valószínűleg azt javasolják majd, hogy hagyja abba a szoptatást. A jogi tanácsok gyűjteménye kitér arra is, hogy ha gyermeket kell karanténba szállítani, a szülő nem lehet ott vele, ugyanis az ágyszám talán véges lesz, és a hely értelemszerűen azoknak kell, akik a kórházi kezelésre érkeznek.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések