A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Duplasajtos bolognai lasagne - Az olaszok így csinálják

A valódi bolognai lasagne összeállítása nem kis idő, de megéri a fáradságot.

Tudtad, hogy a bolognai lasagne a világ második legkedveltebb étele? Nem véletlenül, hiszen a darált hús, a paradicsom, a sok sajt és a fűszerezés különösen finom összhatást eredményez.

Hozzávalók 6 személyre:

* 30 dkg lasagne
* 30 dkg darált sertéshús - sovány
* 15 dkg vöröshagyma
* 10 dkg parmezán sajt
* 10 dkg füstölt sajt
* 2 dl vörösbor
* 2 dl tejföl
* 5 dkg búzaliszt
* 4 dkg paradicsompüré
* oregánó
* só
* bors
* olívaolaj
* füstölt szalonna

Elkészítés:

Vágd apró kockákra a füstölt szalonnát, a vöröshagymát reszeld le, majd együtt pirítsd meg a forró olívaolajon. Tedd hozzá a finomra darált sertéshúst, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval. Öntsd hozzá a paradicsompürét és a vörösbort, és egy órán át párold. Ha elfő a leve, öntsd fel vízzel. Akkor jó, ha a hús puha. Majd a tejfölt keverd simára a liszttel, öntsd a húshoz, és forrald át.

Bő, sós vízben főzd öt percig a tésztalapokat, majd csepegtesd le. Egy tűzálló tálba tégy alulra egy kevés masszát, kend el, és a tészta felét terítsd le. A két sajtot reszeld le, keverd össze, és szórj belőle a tésztára. Majd erre öntsd rá a húsos mártás felét, és fedd be a maradék tésztával. Arra tégy ismét húst, a tetejére pedig reszelt sajt kerüljön. Rakd a tésztát előmelegített sütőbe, és addig süsd, amíg szépen megpirul a teteje. A lasagnét kockákra vágva tálald.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések